Тиждень інформатики

2018-05-07

З 2 по 5 травня в нашій школі проходив тиждень інформатики. Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, до пізнання дійсності та самих себе, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.
У програмі тижня були заплановані та проведені наступні заходи:

Тиждень інформатики

Дні проведення

Заходи проведення

Клас

Середа

02.05

1. Відкриття предметного тижня. Оголошення плану заходів.

2. Екскурсія в кабінет інформатики для учнів 1 класу.

1

Четвер

03.05

1. Інтелектуальна гра «Наш друг і помічник - комп’ютер»

3 - 4

Пятниця

04.05

1. Конкурс комп’ютерних презентацій «Моя майбутня професія».

9

2. Конкурс «Найкращий інформатик».

5, 6, 7

3. Виставка макетів комп’ютерних пристроїв «Творчий технік»

2-9 класи

Протягом дня

Субота

05.05

1. Квест «У пошуках скарбів»

2 - 4

2. Інтелектуальна гра «Магістри інформатики»

9

Підведення підсумків тижня інформатики. Нагородження переможців.

Для проведення тижня були задіяні учні 1-9 класів.

Учні 3 та 4 класу прийняли участь в інтелектуальній грі «Наш друг і помічник - комп’ютер», де показали свої знання і уміння, які вони здобули на уроках інформатики. Перемогу здобули учні 3 класу.

Учні 5-го, 6-го та 7-го класів взяли участь у конкурсі «Найкращий інформатик, в якому впевнену перемогу здобули учні 5 –го класу.

Всі учні досить активно прийняли участь у конкурсіі з відповідальністю поставилися до участі в конкурсі макетів комп’ютерних пристроїв «Творчий технік». З картону, паперу, пластиліну діти робили макети комп’ютерних пристроїв, які були представлені на виставці. Серед усіх робіт важко було вибрати найкращу. Всі роботи були гідні нагороди. Кожна робота була відмічена подарунком.

Серед дев’ятикласників у інтелектуальній грі «Магістри інформатики» з невеликим відривом здобула перемогу Сачок А. Учні 9 класу представили на загал свої презентації «Моя майбутня професія».

На перервах діти 2-4 класів могли попробувати себе в ролі знавців комп’ютера у . Вони мали змогу прийняти участь у конкурсі-грі «У пошуках скарбів» . Метою якого було розвивати фантазії і творчі здібності дітей.

Загалом в проведенні тижня інформатики участь взяли майже всі діти нашої школи.
Тиждень пройшов на належному рівні. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметом, навички та творчі здібності. Сподіваюсь, що шкільне життя дітей цього тижня було більш цікавим і запам’ятається надовго.

Кiлькiсть переглядiв: 230